Naar hoofdcontent
Canapé Tervuren

CANAPE

Militaire sportzaal naar restaurant

Vroeger hingen in deze sportzaal, die deel uitmaakt van de Panquin-site in Tervuren, militairen aan de sportrekken. Vandaag kan je er je papillen trainen om de nieuwste smaken te proeven van restaurant Canapé. Een gebouw als dit evolueert op deze manier perfect in de tijd zonder zijn status te verliezen of naar de schroothoop te worden verwezen.

Warm en gediversifieerd

De nieuwe keuken is een transparante keuken. Chefs kokkerellen in open werkruimtes, ze mogen gezien worden door de gasten. Canapé in Tervuren kreeg een warme en gediversifieerde aankleding. Knusheid en geborgenheid zijn steeds meer elementen die in de actuele interieurvormgeving van eethuizen aansluiting zoeken met het huiselijk klimaat, hier vormgegeven in de tegenstelling publiek en privaat.

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Amuse-gueule…

Canapé is een restaurant met een sterke identiteit en dat vraagt steevast om een uitgekiende interieurinrichting. Zo uitgelezen de inrichting is, zo fijn geurt de keuken. Er werd alles aan gedaan om keuken en de algehele architectuur, inclusief stoffering, fijntjes op elkaar af te stemmen. In architecturaal opzicht heeft het industriële karakter - de heerlijke combinatie van stalen spanten en baksteen - de smaak van een overrompelende amuse-gueule. Ja, de bezoeker is overgeleverd aan de verbeelding van het nieuwe tafelen waarin zorg, detaillering, klasse, service en ook de architectuur, als puzzelstukjes in elkaar schuiven.

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Contrasten

Alles in dit project is een spel van contrasten zowel in de keuken als in de architectuur: licht en donker, publiek en intiem, bitter en zoet, open en gesloten, afstand en dichtbij. Alles in dit huis is om gesmaakt te worden, om de papillen te laten dansen. Doe mij maar een Aperobag!

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Technische informatie

Locatie

Tervuren

Opdrachtgever

Canapé

Type

Renovatie en inrichting handelsruimte

Oppervlakte

640 m2

Ontwerpdatum

2019

Status

Opgeleverd in 2020

Team

IMPULS(E) architecten