Naar hoofdcontent

YELLOW BIRD

Shared Office

Yellow Bird is een flexibele werkplek in hartje Brussel. Dicht bij het Zuidstation en op een boogscheut van Manneken Pis. Ideaal voor jonge starters en oudere diehards.

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Industrieel gestoffeerd

De werkruimte bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping en is qua vormgeving industrieel gestoffeerd. Technische leidingen lopen unplugged over ruige bakstenen. Glas en staal doen lekker stoer en sterk aan. Al zijn er ook ‘zachte’ elementen die het wilde kader vermenselijken.

©IMPULS(E)

©IMPULS(E)

Akoestiek, licht en blije kunst

Om het co-werken aan te moedigen is een geraffineerd lichtplan van cruciale betekenis. Verticale buislampen verstrooien extra diffuus licht in de ruimte. En om af en toe het oog te laten ontsnappen, zijn er nog de kunstwerken waarvan sommige heel hardnekkig hun betekenis bewaren en andere weer boekdelen spreken. Voor een shared office hoogst zeldzaam. Niet minder belangrijk is een gedempte akoestiek en daar hebben ze bij Yellow Bird natuurlijk ook aan gedacht. En hoe… met gekleurde panelen die veel weg hebben van abstracte en blije kunstwerken.

©IMPULS(E)

©IMPULS(E)

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Groen, groen, groen…

Hoe belangrijk groen op het werk is, is algemeen geweten. Yellow Bird bulkt van het groen, maar wel op de juiste plekken. Een werkomgeving waar elke co-worker zich thuis voelt, een plek waar je gemakkelijk nieuwe contacten legt en kruisbestuiving niet van de lucht is.

©IMPULS(E)

©IMPULS(E)

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Gewoon en doodleuk

Yellow Bird is bovendien gedrapeerd rond een binnentuin. Nog meer groen waar je discreet een telefoontje kan plegen en waar je mentaal even kan uitblazen. Op de middag je boterhammen verorberen kan ook. Alles is er doodgewoon en leuk. Vooral de gele vogels.

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

Technische informatie

Locatie

Brussel

Opdrachtgever

3 Little Birds

Type

Renovatie van handelsruimte naar kantoorruimte

Oppervlakte

268 m2

Ontwerpdatum

2019

Status

Opgeleverd augustus 2020

Team

IMPULS(E) architecten